Det måste i alla fall vara Sveriges längsta.
När bostadsområdet Hjällbo, i Göteborg firade 50 år i maj 2019 beslutade sig bostadsbolaget Poseidon tillsammans med Mohamed Elnel och hans medarbetare på Hjällbo Pizzeria att försöka slå ett världsrekord.

– Vi tänkte först att vi skulle göra en stor kebabrulle men vissa äter ju inte kött. Då kändes det bättre att göra något vegetariskt. Då valde vi att göra en falafelrulle i stället, säger Svante Lahti, distriktschef för bostadsbolaget Poseidon i Hjällbo.

Världens längsta, var ambitionen. De gjorde efterforskningar och läste om en 30 meter lång falafelrulle i Malmö från 2015. Svante Lahti och pizzeriaägaren Mohamed Elnel bestämde sig därför för att skapa en 50 meter lång rulle.

Om det verkligen är världens längsta falafelrulle går inte att slå fast helt. När Värmlands Folkblad förra året rapporterade om en 15 meter lång rulle berättade skaparen om en 50 meter lång syrisk falafelrulle.

– Vi försökte att engagera Guinness rekordbok men de skulle ha 100 000 kronor för att komma hit och mäta. Då struntade vi i det, säger Svante Lahti.

– Det var jätteuppskattat. Vi släppte in folk när det var klart och allt var slut på åtta minuter, säger Svante Lahti.

Poseidons distriktschef Svante Lahti och restaurangägare Mohamed Elnel gör tummen upp för Hjällbos världsrekord.
KÄLLAAftonbladet
Föregående artikelLussekatt på 150 kilo
Nästa artikelVärldsrekord i att mest chili under 1 minut